Welkom op de website van het Assurantiemuseum Amerongen

 

 
RVS. Logo als tinnen beeldje, 1988.
 
Mijn verzameling van ongeveer 4.000 voorwerpen met de naam of het logo van een verzekeringsmaatschappij of van een assurantietussenpersoon presenteer ik met deze website gedigitaliseerd.
Natuurlijk is het niet mogelijk om de hele verzameling op deze website te zetten.  Met een representatieve selectie probeer ik u een indruk te geven.

                                                                                                                                                            Briefopener in de vorm van een "apestaartje" van Acadium Bastion

Het woord "museum" is een groot woord voor mijn verzameling van ongeveer 4.000 items, die allemaal met verzekeringen te maken hebben. Pennen, asbakken, aanstekers, beeldjes, boeken, wijnflessen, flesopeners, stropdassen, spellen, muismatten, sleutelhangers, klokken, petten, tassen, jassen, shirts enz. Allemaal met de naam en/of het logo van een verzekeringsmaatschappij erop. En daarnaast een groot aantal oude polissen en andere oude verzekeringspapieren. De verzameling bevindt zich in het souterrain van mijn huis en is op afspraak te bezichtigen.

Door RTV Utrecht is een interview met Toon Willems van het Assurantiemuseum uitgezonden.
Dit interview is te zien op You Tube, Wie de link Assurantiemuseum op RTV Utrecht aanklikt kan deze uitzending zien.
  
 
Wie belangstelling heeft om mijn verzameling in werkelijkheid te zien kan contact met mij opnemen via de pagina "Neem contact op" van deze website.
 
Als u een aanvulling heeft voor mijn verzameling, dan zou ik ook heel graag met u in contact komen. Iedere schenking is welkom.
 
Toon Willems    
    Draadloze muis van AMEV.